Få en sikker cloud-løsning med en kompetent cloud-partner.
Privatlivspolitik Brug for Support/Servicedesk?servicedesk@mb-solutions.dk
TeamViewer > Download

Cloud vs. on-premise: Hvor er dine data i de sikreste hænder?

Få en sikker cloud-løsning med en kompetent cloud-partner.

Snakken og overvejelserne om overgangen fra on-premise til cloud har stået på i flere år. Især bekymringen for virksomhedens data fylder meget i overvejelserne, og et af de spørgsmål, der dukker op igen og igen, er:

”Hvor sikker er en cloud-løsning overhovedet?”

Vælger du en cloud-løsning kan det godt føles som om, at du giver slip på alt fra forretningshemmeligheder, regnskaber, personaleoplysninger mv. og overlader de forretningskritiske data i hænderne på vidt fremmede. Og det gør du for sin vis også – men det behøver ikke være en dårlig ting. Faktisk tværtimod.

Ser vi på de største bekymringer om datasikkerhed, så kan vi, groft sagt, dele dem i to:

1. Eksterne trusler. Det kan være alt fra DDoS- og ransomware-angreb til mere traditionel hacker-adfærd, som skaffer sig adgang til forretningskritiske data, der i værste fald bliver lækket til konkurrenter eller lignende.

2. Interne trusler. Her går bekymringen på, at virksomhedernes medarbejdere kan komme til at slette data fra serveren, sende mails til de forkerte, eller via falske e-mails blive narret til at dele virksomhedsdata med hackere.

De kolde, hårde facts er, at alle truslerne eksisterer, uanset om du har en on-premise eller en cloud-løsning.

Men vælger I at gå i skyen, så vælger du samtidig at lægge virksomhedens data i hænderne på fx Microsoft, som lever af at tilbyde sine kunder topsikrede cloud-løsninger. Alene på sikkerheden i Microsofts cloud-platform, Azure, har it-giganten dedikeret mere end 3500 mand til at forbedre sikkerhedsprocedurer og -teknologier. Datasikkerhed bliver altså taget yderst alvorligt.

En cloud-løsning kan være med til at højne sikkerhedsniveauet i din virksomhed markant. For at få mest muligt ud af sikkerhedsmulighederne i Azure bør du:

• Vælge en cloud-partner, der forstår sig på datasikkerhed. Det er et stort og tidskrævende arbejde selv at varetage ansvaret for virksomhedens it-sikkerhed med en on-premise-løsning. Derfor kan du med fordel uddelegere sikkerhedsopgaven til en cloud-partner, der er ekspert i at udnytte mulighederne i cloud-sikkerhed på de forskellige cloud-platforme, fx Azure.

• Fokusere på backup. Det er en udbredt misforståelse, at der bliver taget backup af jeres data i skyen. Langt de fleste cloud-løsninger har ikke indbygget backup af data. Derfor er det vigtigt, at du i samarbejde med din it-partner får den rigtige backup-løsning til din cloud for at sikre virksomhedens data.

Er du interesseret i at vide mere om cloud og datasikkerhed, men har svært ved at vide, hvor du skal starte, er du velkommen til at kontakte os. Klik på linket nedenfor, og udfyld kontaktformularen, eller ring på 76498300 – og snak med en af vores konsulenter.

Vi hjælper dig gerne helt uforpligtende med at besvare dine spørgsmål og hjælpe dig videre.

Comments are closed.