Antivirus sikkerhed | MB Solutions er specialister i sikkerhedsløsninger
Privatlivspolitik Brug for Support/Servicedesk?servicedesk@mb-solutions.dk
TeamViewer > Download

Antivirus sikkerhed

Antivirus sikkerhed

definition

Malware (malicious software) er fællesbetegnelsen for alle typer af virus, ransomware osv., og betyder egentlig bare “skadelig software”.

Dykker man længere ned i underbegreberne finder man virus, spyware og adware som de mest almindelige.

Virus: Virus er en type malware der spreder sig rundt på din pc, og/eller andres pc’er. Den spredes igennem deling.

Spyware & Adware: Spyware overvåger dig og din adfærd. Typisk overvåges din adfærd på Internettet og bruges til at sende dig pop-up reklamer, eller ændre din startside i Internetbrowseren. Spyware og Adware relaterer sig lidt op ad hinanden – Adware kan eks. være en Toolbar der “følger med” i et andet gratis program (freeware) du har hentet ned fra Internettet. Disse sløver dit system, og sender dine oplysninger videre til 3. part – uden dit samtykke.

Behov for antivirus sikkerhed

Hvis man skal se på begrebet virusbeskyttelse, så er dette ikke længere så relevant som det var en gang. Det er meget sjældent, at man bliver ramt af en virus, men selve begrebet virus er blot (ved en fejl) begyndt at dække over mange forskellige typer af malware (skadeligt software), hvor virus blot er én ud af mange.

Men dette ændrer ikke på, at behovet for beskyttelse mod malware er stærkt stigende, fordi folk er mere online i dag end nogensinde.

find den rette løsning til jer

Der findes et utal af forskellige leverandører og producenter af anti-virus software, hvor man kan dele dem op i to kategorier.

Der er dem som har specialiseret sig bredt, som favner alle typer af malware som virus, ransomware, adware, spyware, phising, worms og hvad der ellers er af malware. Disse programmer kan af gode grunde ikke være verdensmestre i det hele, hvorfor deres programmer leverer en god og solid platform, hvori man er dækket OK ind, hele vejen rundt.

Så findes der dem som specialiserer sig i de forskellige typer af malware – eller måder hvorpå man kan få malware. Eksempelvis e-mailbeskyttelse, firewall beskyttelse osv. Disse firmaer er (måske) verdensmestre indenfor hver deres område, og kan imødekomme krav fra virksomheder som har fokus på særlige sikkerhedsområder.

Vi holder Jer i hånden hele vejen i processen, og rådgiver Jer om de forskellige valg, og specielt fravalg der er forbundet med en sikkerhedsløsning til Jeres virksomhed.