cloud myte latency - MB Solutions A/S
Privatlivspolitik Brug for Support/Servicedesk?servicedesk@mb-solutions.dk
TeamViewer > Download

cloud myte latency

Cloud myte - Lang Latency

Myte nr. 1: Afstanden til datacentret medfører lang ventetid (latency)

Størstedelen af de data vi arbejder med i Azure er fysisk placeret i Amsterdam, og dette bliver fejlagtigt opfattet af nogle som værende en hindring for at vælge Azure.

Der er rigtig mange faktorer som kan påvirke latency, og internt i virksomheden er der mange tiltag for at undgå problemer med latency.

Identificér flaskehalse

Man kan benytte sig af forskellige værktøjer som viser hvor der er, eller kan være flaskehalse i din virksomhed. På den måde kan du få kortlagt om der er nogle ting som skal opgraderes, eller om du for eksempel ikke møder de minimum, anbefalede netværkskrav. Derigennem kan du være på forkant med udviklingen, og minimere latency.

Direkte forbindelse

For nogle virksomheder kan det være en god idé at investere i en direkte forbindelse til Azure igennem et dedikeret WAN-link. Med en direkte forbindelse slipper du for at dine data skal igennem flere hubs, men du slipper også for nogle af de uforudsete ting, som kan opstå undervejs, når man bruger Internettet som transport.

Etablere en hybrid løsning

Med en hybrid løsning kan du få det bedste fra to verdener. Du gør brug af hastigheden i din lokale installation, og du får samtidig gavn af stordriftsfordelene i Azure.

I tilfælde af forretnings-kritiske applikationer som er sårbare overfor latency, så vil det give mening at disse kører in-house. Alle øvrige applikationer kan køres fra Azure.

Alternativt kan man køre applikationerne via en Terminalserver i Azure, hvor der er minimal latency.

Tilpasning af applikationerne

Nogle tilfælde af latency opstår ikke altid på grund af netværket. Det kan også være de pågældende applikationer som ikke oprindeligt er bygget til cloud og Internettet, som øger latency. Ved at omskrive applikationen så den bliver ”cloud-native” ud fra et data-transportperspektiv, kan man reducere latency markant.

Konklusion

Når man bruger Internettet som transportlag, så vil der – alt andet lige – altid være muligheden for latency. Og derfor er det vigtigt at man tager dette med ind i overvejelserne om at flytte sine data til Public Cloud. Når det så er sagt, så er infrastrukturen på Internettet og hastigheden blevet markant forbedret igennem årene, og i dag er Cloud blevet kæmpe stort – fordi at virksomhederne har accepteret risikoen for latency, i bytte for at udnytte alle de muligheder og stordriftsfordele som Public Cloud indeholder.

 

Hvis du overvejer Cloud, men har svært ved at vide hvor du skal starte, så vil vi meget gerne tale med dig.

Klik på linket nedenfor, og udfyld kontaktformularen, eller ring på 76498300, og snak med en af vores konsulenter.

Vi hjælper dig gerne helt uforpligtende med at besvare dine spørgsmål, og hjælpe dig videre.