Cloud økonomi - økonomi er mange ting | MB Solutions [cloud specialister]
Privatlivspolitik Brug for Support/Servicedesk?servicedesk@mb-solutions.dk
TeamViewer > Download

cloud myte økonomi

Cloud myte - Cloud er dyrt

Myte nr. 2: Cloud er dyrt

Den 2. myte vi ofte hører er, at cloud er dyrere end en fysisk installation, og at det slet ikke kan betale sig at flytte.

Økonomi er mange forskellige ting, og derfor er der flere aspekter at tage med i betragtning, før end man kan sige om cloud er en dyr løsning. Men hvad er økonomi i denne sammenhæng?

Økonomi er mange ting

Driftsomkostninger

Først og fremmest er der en lang række omkostninger forbundet til driften af den fysiske it-installation. Det er ting som omkostninger til strøm, køling, hardware & software, support og personale. Størstedelen af disse omkostninger bliver mere eller mindre frigivet ved en komplet it-installation i cloud.

Licensomkostninger

Ved en on-premise installation står du selv for indkøb af licenser, og priserne på disse har været kraftigt stigende igennem de seneste år. Specielt priserne på SQL har været stærkt stigende. På den anden side er priserne på cloud (consumption) faldende og har været i en årrække. Dette er drevet af den store konkurrence imellem de store cloud-udbydere. Så de faldende priser på cloud er endnu en stor fordel i forhold til det samlede regnestykke.

Forbrugsafregning

Fordi cloud afregnes efter forbrug er der store muligheder for besparelser ved at optimere forbruget og måden man anskuer driften på. Eksempelvis ville man kunne spare mange penge ved at skrue ned for sin løsning når man alligevel ikke er på. Det kunne være en terminalserver som skrues ned om natten, og op igen om dagen. På den måde kan det betale sig at optimere sit forbrug.

Cloud Services

Service-begrebet i cloud er en kæmpemæssig fordel, og kunne meget vel være den største fordel ved cloud. I Azure findes der langt over 600 forskellige services du kan leje efter behov. Det kan eksempelvis være en SQL as a Service hvor du istedet for at investere i en licens, blot lejer det som en service. Et andet godt eksempel er en terminalserver as a Service, hvor du igen blot lejer det i det omfang du har behov. Du slipper for hele den traditionelle tankegang med at nye behov automatisk medfører store investeringer i hardware eller software. Læs meget mere om Azure Services her

Innovation (eller mangel på samme)

Det er vanskeligt at sætte beløb på begrebet innovation. For hvad koster det en virksomhed hvis ikke den er innovativ, eller som minimum følger markedet?

Grunden til det kan være et vanskeligt begreb at have med at gøre er, at manglende innovation ikke nødvendigvis viser sig i form at udgifter. Det viser sig nok snarere i form at mistede indtægter, men disse kan være svære at identificere.

Men det kan antages at en virksomhed – alt andet lige – vil have svært ved at konkurrere hvis denne ikke er på samme niveau som konkurrenterne. Og dét koster penge. Med en platform i cloud får man stillet al den nyeste teknologi, og de nyeste værktøjer til rådighed. Det er med andre ord lettere og billigere at følge med den teknologiske og markedsmæssige udvikling.

 

Hvis du overvejer Cloud, men har svært ved at vide hvor du skal starte, så vil vi meget gerne tale med dig.

Klik på linket nedenfor, og udfyld kontaktformularen, eller ring på 76498300, og snak med en af vores konsulenter.

Vi hjælper dig gerne helt uforpligtende med at besvare dine spørgsmål, og hjælpe dig videre.