cloud-vs-onprem - MB Solutions A/S
Privatlivspolitik Brug for Support/Servicedesk?servicedesk@mb-solutions.dk
TeamViewer > Download

cloud-vs-onprem

Cloud vs. on-prem

Læs også: 3 tegn på tiden er inde til cloudStørste cloudfordele: økonomi og fleksibilitet, Cloud backup må ikke undervurderes

Cloud vs. on-premise: Hvor er dine data i de sikreste hænder?

Snakken og overvejelserne om overgangen fra on-premise til cloud har stået på i flere år. Især bekymringen for virksomhedens data fylder meget i overvejelserne, og et af de spørgsmål, der dukker op igen og igen, er:

”Hvor sikker er en cloud-løsning overhovedet?”

Vælger du en cloud-løsning kan det godt føles som om, at du giver slip på alt fra forretningshemmeligheder, regnskaber, personaleoplysninger mv. og overlader de forretningskritiske data i hænderne på vidt fremmede. Og det gør du for sin vis også – men det behøver ikke være en dårlig ting. Faktisk tværtimod.

Ser vi på de største bekymringer om datasikkerhed, så kan vi, groft sagt, dele dem i to:

1. Eksterne trusler. Det kan være alt fra DDoS- og ransomware-angreb til mere traditionel hacker-adfærd, som skaffer sig adgang til forretningskritiske data, der i værste fald bliver lækket til konkurrenter eller lignende.

2. Interne trusler. Her går bekymringen på, at virksomhedernes medarbejdere kan komme til at slette data fra serveren, sende mails til de forkerte, eller via falske e-mails blive narret til at dele virksomhedsdata med hackere.

De kolde, hårde facts er, at alle truslerne eksisterer, uanset om du har en on-premise eller en cloud-løsning.

Men vælger I at gå i skyen, så vælger du samtidig at lægge virksomhedens data i hænderne på fx Microsoft, som lever af at tilbyde sine kunder topsikrede cloud-løsninger. Alene på sikkerheden i Microsofts cloud-platform, Azure, har it-giganten dedikeret mere end 3500 mand til at forbedre sikkerhedsprocedurer og -teknologier. Datasikkerhed bliver altså taget yderst alvorligt.

En cloud-løsning kan være med til at højne sikkerhedsniveauet i din virksomhed markant. For at få mest muligt ud af sikkerhedsmulighederne i Azure bør du:

• Vælge en cloud-partner, der forstår sig på datasikkerhed. Det er et stort og tidskrævende arbejde selv at varetage ansvaret for virksomhedens it-sikkerhed med en on-premise-løsning. Derfor kan du med fordel uddelegere sikkerhedsopgaven til en cloud-partner, der er ekspert i at udnytte mulighederne i cloud-sikkerhed på de forskellige cloud-platforme, fx Azure.

• Fokusere på backup. Det er en udbredt misforståelse, at der bliver taget backup af jeres data i skyen. Langt de fleste cloud-løsninger har ikke indbygget backup af data. Derfor er det vigtigt, at du i samarbejde med din it-partner får den rigtige backup-løsning til din cloud for at sikre virksomhedens data.

Er du interesseret i at vide mere om cloud og datasikkerhed, men har svært ved at vide, hvor du skal starte, er du velkommen til at kontakte os. Klik på linket nedenfor, og udfyld kontaktformularen, eller ring på 76498300 – og snak med en af vores konsulenter.

Vi hjælper dig gerne helt uforpligtende med at besvare dine spørgsmål og hjælpe dig videre.

Hvis du overvejer Cloud, men har svært ved at vide hvor du skal starte, så vil vi meget gerne tale med dig.

Klik på linket nedenfor, og udfyld kontaktformularen, eller ring på 76498300, og snak med en af vores konsulenter.

Vi hjælper dig gerne helt uforpligtende med at besvare dine spørgsmål, og hjælpe dig videre.

Udvikling. Fremskridt. Innovation.

Kært barn har mange navne, men fælles for dem alle er, at ét eller flere af de ord pryder overskriften på langt de fleste forretningsstrategier rundt omkring i erhvervsdanmark. Ingen virksomheder har lyst til at gå i stå, visne og se sig overhalet af sine konkurrenter, fordi virksomhederne ikke har investeret i fremtiden.

Og investeret er nøgleordet i den sidste sætning. Vil danske virksomheder følge med den øgede digitalisering som konstant skaber nye forretningsmuligheder, så kræver det, at virksomhederne har investeret i en fremtidssikret og fleksibel IT-løsning – og cloud er den løsning.

Men inden du forlader on-premise og springer ud i det helt store cloud-eventyr, så har vi samlet 3 tegn på, det er ved at være tid til, at I skifter til cloud.

1. Din platform begrænser dine ønsker
Når din virksomhed udfordres af et marked i konstant udvikling, så er det heller ikke altid nemt at regne ud, hvordan du skal reagere på den udvikling. Og hvis din IT-platform forhindrer dig i at reagere korrekt, fordi systemerne har visse begrænsninger, så sætter det en alvorlig kæp i hjulet på din konkurrenceevne. Skal du opgradere din kapacitet med nyt hardware eller mere bemanding for at få bod på begrænsningerne, kommer det til at koste dyrt.

Det slipper du for med en cloud-løsning.

2. Du er ikke sikret mod fremtidens IT-trusler
IT-sikkerhed er på alles læber i IT-branchen, fordi vi stadig oplever mere og mere intelligente trusler, som, når de rammer, kan koste virksomheder svimlende beløb grundet datalæk, produktionsstandsning eller lignende. Har du ikke en state-of-the-art sikkerhedsteknologi er du sårbar over for hackerangreb og kan potentielt stå med mistede data og kæmpe gæld, hvis uheldet rammer.

En cloud-løsning er hele tiden opdateret med den nyeste sikkerhedsteknologi i kampen med den stigende IT-kriminalitet.

3. Du har problemer med skygge-IT
Skygge-IT sker, når dine medarbejdere begynder at bruge ikke-godkendte tredjepartsprogrammer til fx at opbevare arbejdsdokumenter eller -filer. Det er et stort problem, fordi du nu har virksomhedsdata spredt ud over flere programmer med forskellige niveauer af sikkerhed. Ikke alene bliver det svært at holde styr på virksomhedens data, det betyder også en større sikkerhedsrisiko.

Med en cloud-løsning kan du give dine medarbejdere adgang til de programmer, de har brug for, så de ikke selv søger løsninger andre steder.

Hvis du overvejer Cloud, men har svært ved at vide hvor du skal starte, så vil vi meget gerne tale med dig.

 

Klik på linket nedenfor, og udfyld kontaktformularen, eller ring på 76498300, og snak med en af vores konsulenter.

Vi hjælper dig gerne helt uforpligtende med at besvare dine spørgsmål, og hjælpe dig videre.

 

Læs også: Cloud backup må ikke undervurderes, Største cloudfordele: økonomi og fleksibilitet, Cloud vs on-prem – hvad er mest sikkert?