Cyber sikkerhed - MB Solutions A/S
Privatlivspolitik Brug for Support/Servicedesk?servicedesk@mb-solutions.dk
TeamViewer > Download

Cyber sikkerhed

Beskyt dig mod cyberangreb

Få overblikket over IT-sikkerhed i en hverdag på vej mod genåbning.

Coronanedlukningen har sendt rigtig mange medarbejdere på hjemmekontoret, og virksomheder rundt omkring har derfor været tvunget til at bruge nye IT-løsninger for at understøtte hjemmearbejdet.

Microsoft Teams har været af de foretrukne værktøjer i den sammenhæng, og selvom samfundet er ved at vågne op igen, så er hjemmearbejdspladserne – eller i hvert fald fleksible arbejdspladser – kommet for at blive. Men er virksomheder, deres medarbejdere og deres data ordentligt beskyttet mod cyberangreb og andre lignende trusler, eller er digitaliseringsprocessen gået lidt for stærkt?

Er alle nu også sikre?

De fleste virksomheder er klar over, at de er nødt til at beskytte sig mod hackerangreb og andre sikkerhedsrisici og har derfor implementeret diverse foranstaltninger, men hackere er ikke dumme og følger trop. Og det er ikke kun de store selskaber, som står for skud – faktisk er små virksomheder endnu mere sårbare, fordi de sandsynligvis ikke har ressourcerne til at beskytte sig selv i så høj grad.

Angreb med databrud til følge er almindelig kendte, men der findes mange andre mindre synlige trusler. I kølvandet på coronapandemien kom der faktisk i første kvartal af 2020 en hel del nye trusler på banen:

  • Fra februar til marts 2020 var der 220 gange så mange spam-angreb
  • 907.000 af disse handlede om COVID-19
  • 737 malware-angreb udnyttede pandemikrisen
  • I februar var der en stigning i ondsindede URL-angreb på 260 %

Alt dette var alene i USA.

Millioner af ansatte blev sendt hjem, men arbejdet stoppede ikke af den grund, og det gjorde de cyberkriminelles arbejde heller ikke. Og selvom svindlerne udnyttede sig fuldt ud af pandemiens omvæltning, så er truslen fra dem langt fra noget nyt.

Den øgede stigning i fjernopkolbing med  private enheder, hjemmearbejdspladser, brug af offentlige Wi-Fi-netværk, delte adgangskoder, manglende login-godkendelse osv. har gjort mange IT-afdelinger nervøse i lang tid. I tillæg til dette har mange virksomheder og ansatte i højere grad prioriteret tilgængelighed og adgang fremfor  sikkerhed, selvom det sidste er mindst lige så vigtigt.

Det er vi nødt til at lave om på.

Mange virksomheder er afholdene fra at implementere stærke sikkerhedsløsninger. Hvorfor? Svaret fra virksomhederne er ofte, at deres eksisterende IT-infrastruktur allerede optager for meget tid og ressourcer.

Andre virksomheder ved ikke nok om, hvad der kræves, og hvad omkostningerne bliver, og de er ofte tilfredse med deres eksisterende løsninger, som er “gode nok”. De mener altså, at de har, hvad de skal bruge, for at imødekomme de mest presserende problemer.

Tid til handling

Det er meget vigtigt at udbrede kendskabet om trusselspotentialet til medarbejderne, men når man blander private enheder med virksomhedens IT-infrastruktur, så er forskellige foranstaltninger og yderligere kontrol mere vigtigt end nogensinde før.

Her mener vi ikke bare almindelige virus- og spywarebeskyttelse, såsom Multi-Factor Authentication (MFA) og Endpoint Detection and Response (EDR). Den nye taktik, som cyberkriminelle benytter sig af, kræver mere avancerede værktøjer og løsninger. 

Hvis jeres virksomhed benytter Windows 10 eller en nyere version, er der en god chance for, at I allerede bruger den nyeste antivirus- og antimalwaresoftware – særligt når disse er indbygget i styresystemet. I har sikkert også en cloud-licens til Microsoft Defender Advanced Threat Protection (ATP), som i tilfælde af nedbrud kan genoprette systemet og undersøge, hvor nedbruddet skete. 

Men forskellige trusler kræver forskellige værktøjer. Lad os for eksempel kigge på phishing. Microsoft benytter Attack Simulation for Microsoft 365, der er et softwaresystem, der træner brugerne i at oprette og sende simulerede phishing-e-mails baseret på reel data. 

Der er også Security Alerts fra Microsoft 365, som kan overvåge og afbøde aktive virustrusler. I tillæg dertil er der programmer, som kan påvise mistænkelige installationer for at forhindre, at “skyggeprogrammer/Shadow IT” installeres. Dermed kan man identificere og kryptere brugerdata og simulere såkaldte “password spray”- og andre angreb.

Mange af disse løsninger er allerede tilgængelige, og de giver brugere mulighed for at opstille værn mod angreb – ofte meget hurtigere end de fleste virksomheder troede var muligt.

Fremtidsperspektivet

Uanset hvordan fremtidens arbejdsplads former sig, vil der være et konstant behov for mere robuste sikkerhedsløsninger. Det er altid vigtigt at holde sine medarbejdere opdateret om sikkerhedstruslen og at have de rette værktøjer, men det er mindst ligeså vigtigt, at virksomhederne vælger en IT-sikkerhedspartner, som de kan stole på til at sikre deres data. 

I tillæg til dette vil en kvalificeret partner kunne sikre, at I altid har de seneste sikkerhedsløsninger på plads, som er de bedste, som branchen kan byde på.

Hvad MB Solutions kan tilbyde jer

Hos MB Solutions er vi Microsoft Gold partner og eksperter i cloud-baseret sikkerhed. Vi holder os desuden konstant opdateret med de nyeste Microsoft sikkerhedsløsninger.

 

Vi er cloud og IT-sikkerheds-specialister, og vores salgs- og konsulentteams sidder altid klar til at hjælpe jer med at navigere i de forskellige løsninger, og komme med anbefalinger til, hvordan I får mest muligt ud af jeres Microsoft 365-pakke. Vores opgave er at give jer et klare billede af de tekniske muligheder, hvor I kan spare omkostninger, samt at give jer en trinvis plan over, hvordan I kan modernisere jeres eksisterende infrastruktur til fremtiden.

 

I er altid velkommen til at kontakte Karsten Hansen eller skrive til os på kha@mb-solutions.dk for at få mere information.