To faktor autentifikation | Få ekstra beskyttelse til login - MB Solutions
Brug for TeamViewer? Klik her

To faktor autentifikation

definition

To faktor autentifikation er en ekstra sikkerhedsforanstaltning som betyder, at der skal mere end blot en adgangskode til for, at tilgå et system. Der tillægges derfor et ekstra lag af beskyttelse for, at få godkendelse til et system.

Eksempel: Person X logger ind i sit system ved at indtaste sit brugernavn og adgangskode. Herefter sendes der en sms til person X med endnu en kode som skal tastes ind for, at godkende personen. Det kunne også være et telefonopkald hvori personen skal godkendes – der er flere muligheder, som eksempelvis NemID.

Noget du ved, og noget du har (og noget du er)

Det der kendetegner to faktor autentifikation er, at der skal mere end blot en adgangskode til for, at logge på.

Adgangskoden er i dette eksempel “noget du ved”.

Det næste lag i godkendelsen er “noget du har”. Det kan være en mobiltelefon hvor du får tilsendt en sms-kode, eller det kan være en app du skal ind på og godkendes, som tillæg til den almindelige adgangskode.

Det tredje lag er “noget du er”, og det kan være dit fingeraftryk, eller stemmegenkendelse. Dette sidste lag ses sjældent, men indenfor særligt sikrede industrier og virksomheder, er det meget brugt.

Alt dette er med til, at gøre to faktor autentifikation til en særdeles sikker løsning, hvor mulighederne for snyd bliver mindre for hvert lag man tilføjer godkendesesprocessen.

Dybdegående artikel om To faktor autentifikation – læs den her

Find den rette løsning til jer

Der findes flere leverandører på området for to-faktor autentifikation, multifaktor godkendelse eller hvad det ellers bliver kaldt.

Derfor er der naturligt nok et behov for, at vide fordele og ulemper ved alle løsninger – inden I reelt set har mulighed for, at vide hvilken løsning der passer Jer.

Vi holder Jer i hånden hele vejen i processen, og rådgiver Jer om de forskellige valg, og specielt fravalg der er forbundet med en sikkerhedsløsning til Jeres virksomhed.

Læs mere om vores øvrige sikkerhedsløsninger