MANAGED SERVICES

Isolated Backup

Den ultimative beskyttelse af dine data, hvis du bliver udsat for et hackerangreb

Har du nogensinde tænkt over, hvad der sker med dine data, hvis din virksomhed bliver udsat for et hackerangreb? Konsekvenserne kan være ødelæggende, hvis hackerne får adgang til dine data og du ikke har en Isolated Backup-løsning. 

Isolated Backup repræsenterer et ekstra sikkerhedslag til backup og gendannelse af data i Azure- og Microsoft 365-miljøer. Isolated Backup fungerer ved at opretholde en separat og beskyttet kopi af data, adskilt fra det primære miljø for at forbedre sikkerheden og modstå potentielle trusler som hackerangreb eller ransomware. Ved hjælp af Isolated Backup og Veeam-backup-løsninger får du den bedst mulige sikring mod at miste adgang og kontrol over dine Office 365-data, inklusive Exchange Online, SharePoint Online, OneDrive for Business og Microsoft Teams.

Vi bruger Veeam til Azure-backup som værktøj, der erstatter normal Azure-backup. Veeam-infrastrukturen etableres i din egen tenant og også i den isolerede tenant.

Backup Design & Management, der tager sig af dit Microsoft 365- and Azure-miljø

På grund af cybersikkerhedsrisiko har du muligvis brug for en “2-strings-løsning” – et sikkerhedskopieringsmiljø i din egen tenant – og en “Isolated Azure Backup Tenant” etableret i et andet miljø, såsom MB-Solutions (MBS) Azure-miljø.

EN NEM, ØKONOMISK OG SIKKER LØSNING

Hvordan fungerer Isolated Backup?

Virksomheder udfører regelmæssige sikkerhedskopier ved hjælp af almindelige backup-løsninger som Azure Backup eller Veeam. Disse backup-filer kan være sårbare over for trusler, da de normalt er tilgængelige inden for det samme miljø som det primære system.

Ved at anvende Isolated Backup bliver din almindelige backup kopieret ud til vores miljø i et isoleret backup-miljø (MB Solutions-kontrolleret tenant), som hackere ikke kan få adgang til. Dvs. Isolated Backup opretter en ekstra kopi af backup-data og placerer den i et separat og kontrolleret miljø.

Adgangen til dette isolerede backup-miljø er strengt kontrolleret, og det er designet til at være utilgængeligt for uautoriserede brugere, herunder hackere.

Hvornår bruger man sin almindelige backup og hvornår Isolated Backup?

Hvis der opstår problemer i det primære miljø, bruger virksomheden normalt sine almindelige backup-filer til gendannelse. Det inkluderer f.eks. tab af data pga. menneskelige fejl, hardware-fejl og fejl i software-opdatering.

Men hvis det primære miljø er kompromitteret, og der er risiko for, at hackerne kan påvirke eller slette almindelige backup-filer, kommer det isolerede backup-miljø ind i billedet.

I tilfælde af et hackerangreb og kompromittering af virksomhedens data giver Isolated Backup en ekstra forsvarslinje.

I tilfælde af en sikkerhedstrussel, hvor det primære miljø er kompromitteret, kan virksomheden henvende sig til det isolerede backup-miljø.

Den isolerede backup tjener som en ekstra forsikring, da den ikke er direkte tilgængelig fra det primære system og derfor er mere modstandsdygtig over for trusler.

Det sikrer, at der ligger en backup helt uden for virksomhedens tenant. Hackerne kan derfor ikke få adgang til Isolated Backup. Man har en separat og beskyttet kopi af data, der kan bruges til at gendanne virksomhedens drift og undgå datatab.

Periodiske opdateringer og tests

Vi opdaterer og tester vores isolerede backup-procedurer regelmæssigt for at sikre, at de forbliver robuste og effektive over tid.

På denne måde kan vi give en nødudgang i tilfælde af, at vores kunders primære miljø bliver kompromitteret, hvilket er afgørende for at bevare data i en stadig mere kompleks og trusselsrig digital verden.

Fordele ved Isolated Backup

Isolated Backup er en spændende løsning fra et sikkerhedsmæssigt perspektiv. Det hjælper med at minimere risikoen for datatab, øger beskyttelsen mod ransomware og sikrer, at virksomheden har en pålidelig og uafhængig måde at gendanne data på, selv når det primære miljø er truet.

cyber security icon grå

Øget sikkerhed

Isoleringen minimerer risiciene for, at en sikkerhedstrussel eller et angreb i det primære miljø også påvirker backup-data.

ramsomware

Bedre beskyttelse mod ransomware

Isoleringen hjælper med at beskytte backup-data mod ransomware-angreb, da det bliver umuligt for trusler at sprede sig til backup-miljøet.

styring af adgang og kontrol

Styring af adgang og kontrol

Strammere kontrol over, hvem der har adgang til backup-data, øger overordnet sikkerheden.

skalerbarhed (grå outline) fordele-ny

Stor fleksibilitet

Optimal for virksomheder, der har brug for en mere fleksibel backup for deres Microsoft 365-miljø (Outlook/mail, OneDrive and SharePoint/Teams). Der er mulighed for at etablere daglig backup og gendanne data på en given dato inden for flere års periode/opbevaringstid.

konkurrencedygtige priser

Konkurrencedygtige priser

Du får den bedst mulige sikring af dine data for lavere omkostninger. Omkostningerne er sammensat af “kørende Azure-forbrug” og Veeam-licenser. Omkostningerne beregnes ud fra den nuværende omkostningsstruktur. Vi kan ikke garantere, men vi forventer ikke, øgede ”enhedsomkostninger” – tværtimod. 

samarbejde grå

Value for money

Hvis du vælger at implementere en Isolated Backup-løsning, bliver dine nuværende Azure-backup-omkostninger kun øget med 25-35%. For denne lille omkostningsstigning opnår du til gengæld den bedst mulige sikring af dine data. 

KONTAKT

Mød MB Solutions’ sikkerhedsekspert

Jacob Dahlgaard er vores IT-konsulent specialiseret i IT-sikkerhed. Han er bl.a. ansvarlig for videreudvikling af vores nyeste sikkerhedsprodukt, Security Management. Han er uddannet IT-supporter og har altid haft en forkærlighed for at beskytte virksomheder mod trusler og risici. Dette afspejler sig i hans certificeringer inden for IT-sikkerhedsområdet.

Jacob arbejder også som sparringspartner for vores kunder, og han står for den løbende dialog om IT-sikkerhed. Hans fokus er at hjælpe vores kunder med at opnå deres ønskede niveau af sikkerhed og compliance.

Få et uforpligtende rådgivningsmøde

Kontakt Jacob for et uforpligtende rådgivningsmøde om Backup Design & Management, og bliv klogere på mulighederne.

Jacob Dahlgaard

jda@mb-solutions.dk

76 49 83 58

Bliv klogere på MB Solutions' Konsulent Services og Platform Management

Konsulent Services

Vores Konsulent Services har til formål at løse både mindre og større IT-projekter. Her træder vores konsulentteam til og håndterer opgaverne fra start til slut.

Platform Management

Formålet med en platform management service er at fritage kunden for ansvaret og driften og overvågningen af deres centrale IT-platform.

Azure Backup

Azure Backup er en omkostningseffektiv, sikker løsning til sikkerhedskopiering med et enkelt klik, der kan skaleres til dine behov for sikkerhedskopilager.

// Vil du blive klogere på mulighederne med Managed Services?

Book et opkald